Jaya Baya, No. 30, Minggu IV, Februari 2022

Edisi kali ini memuat beragam informasi. Pemerintah keponthalan ngendhaleni sembako: nyedhaki sasi ramadhan reregan ndhisiki riyayan (hal. 4). Tradhisi nggoreng panganan diturunake wong Tionghoa (hal. 6). Polemik logo halal sing anyar: kaligrafi bentuk gunungan dianggep dominasi Jawa (hal. 8). Evolusi jeneg Jawa (2): padha seneng sing unik utawa jeneng impor (hal. 10). Sugeng tindak Pak Tiwiek SA: sastrawan, seniman lan budayawan gamben (hal. 12). Warung selat Mbak Lies: papane ndhelik jujugane para pejabat lan artis (hal. 13). Duren Sigaluh Banjarnegara sauwit ngasilake Rp 80 yuta (hal. 14). Surabaya duwe galeri prodhuk UMKM (hal. 17). Mbah Sukar Sastroamijoyo: nglabuhi seni Jawa engga puput yuswa (hal. 18). Manten pari, ritual murih panen bias apik (hal. 20). Gubernur mbudhalake rombongan umroh (hal. 25). Mangkunegara X kudu nggawa owah-owahan (hal. 26). Alergi lan panyebabe (hal. 41). Aniek Biastuti: guru kimia sing ngracik “Kopi Batok Bang Edi” (hal. 42). Jajan tradhisional lawas (hal. 43). Embah-embah putri jaja jajan desa kanggo panguripan (hal. 44). Pantai Trisik rusak karana abrasi laut (hal. 46).

 
Open chat
1
Ada Yang Bisa Kami Bantu ??
Kami Siap Membantu Anda. Sampaikan pertanyaan, saran, dan kritik kepada kami.